MUUTETAAN TULEVAISUUDEN PERINTEET

Jotkut asiat muuttuvat dramaattisesti sukupolvien aikana. Toiset kestävät ennallaan. Kun Lennart Persson ja Yngve Nilson perustivat kangaspuutehtaan – josta tulisi nykypäivän Glimakra of Sweden – he eivät voineet arvata vuoden 2020 maailmamme tilaa.

Vuonna 1950 kestävän kehityksen käsitettä ei edes ollut olemassa – eikä pieni Glimåkran kyläkään ollut tietoinen ihmiskunnan kohtaloon vaikuttavista ajankohtaisista asioista. Silti ideat, jotka rakensivat yrityksen 70 vuotta sitten, ovat kenties nyt ajankohtaisempia kuin koskaan, kuten käsityön merkitys. On tärkeää työskennellä paikallisten maaseututoimittajien ja naapurimetsästä hankituilla materiaaleilla. Ja uskomme, että sekä suunnittelun että tuotannon tulee kestää sukupolvien ajan. Nämä arvot ovat muokanneet liiketoimintaamme ja edelleen kuvastavat sitä, miten suhtaudumme laatuun ja kestävään kehitykseen.

Jatkamme kehittämistä ja etsimme uusia ratkaisuja nykyisten ja tulevien olosuhteiden perusteella. Mutta kaiken toimittamamme pitäisi silti kestää aikaa – tuotteemme, jotka voivat selviytyä sukupolvesta toiseen vaarantamatta tulevien sukupolvien näkymiä. Ikuisesti nuori.

Meidän viisi tavoitetta

Läheisyys on meille tärkeää, mutta meidän täytyy myös katsoa kauas. Tuotteidemme koko elinkaaren ajan ne vaikuttavat planeetan resursseihin ja ihmisoloihin – jälkiin, joita pyrimme vähentämään.

Käytämme YK:n maailmanlaajuisia kestävän kehityksen tavoitteita tuodaksemme liiketoimintaamme laajempaan perspektiiviin ja ohjataksemme kestävän kehityksen ponnistelujamme oikeisiin asioihin.

17 tavoitteen perusteella olemme määritelleet viisi päätavoitetta, joihin keskitymme eniten. Prioriteettimme on pystyä investoimaan liiketoimintaamme lähinnä oleviin tavoitteisiin, joissa toiminnallamme on suurin vaikutus. Näemme suurimmat mahdollisuudet tavoitteessa 12: Vastuullinen tuotanto ja kulutus.

Lue lisää kestävän kehityksen työstämme esitteestämme.

Ympäristö ja laatu

Asiakaskeskeisenä tavoitteenamme on, että liiketoiminnallamme on mahdollisimman vähän ympäristövaikutuksia. Käytämme 100% uusiutuvaa energiaa. Tuotteemme ovat ajattomia ja korkealaatuisia sekä pitkäikäisiä. Käytämme mahdollisuuksien mukaan puhtaita, sekoittamattomia materiaaleja, mikä helpottaa tuotteiden kierrätystä. Suojellaksemme ympäristöä entisestään valitsemme toimittajat lähialueelta ja siten lyhennämme kilometrejä kuljetuksissa.

Tavoitteenamme on aina täyttää asiakkaidemme vaatimukset. Asiakkaidemme tulee luottaa siihen, että toimitus tapahtuu ajallaan ja laadukkaasti.

Glimakra of Sweden on ympäristö- ja laatusertifioitu ISO 14001 ja ISO 9001 mukaisesti.

Suurin osa tuotteistamme on merkitty Möbelfakta-merkinnällä. Möbelfakta asettaa tiukat vaatimukset laadulle, ympäristölle ja sosiaaliselle vastuulle. Näin ollen Möbelfakta on ruotsalaisten huonekalujen kattava laatutuotemerkintä. Kun ostat tuotteen, jossa on Möbelfakta-merkintä, voit olla varma, että saat loistavan tuotteen.

Glimakra of Sweden Tranås on FSC®-sertifioitu.

Glimakra of Sweden AB:lla on kiellettyä puuta koskeva käytäntö:

FSC®:n periaatteiden mukaan Glimakra of Sweden ei saa käydä kauppaa tai käsitellä puuta, joka on lueteltu Uhanalaisten luonnonvaraisten eläimistön ja kasviston kansainvälistä kauppaa koskevassa yleissopimuksessa (“Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora”).

FSC® tarkoittaa Metsänhoitoneuvostoa (Forest Stewardship Council), joka on itsenäinen ja kansainvälinen jäsenjärjestö, joka työskentelee ympäristöystävällisen, sosiaalisesti vastuullisen ja taloudellisesti kannattavan maailman metsien käytön puolesta FSC®-sertifiointijärjestelmänsä kautta.

Sertifioidut yritykset noudattavat FSC®-sääntöjä (standardeja) metsätalouden ja jäljitettävyyden osalta. Sääntöjä noudattavat yritykset voidaan huomata tuotteensa FSC®-merkinnällä. FSC®-merkki antaa kuluttajille ja yrityksille mahdollisuuden valita puutuotteita, jotka ovat peräisin vastuullisesta metsätaloudesta eli ihmiset ja ympäristön huomioivasta metsätaloudesta.

 

Metsä antaa meille puhdasta vettä, raitista ilmaa ja auttaa hillitsemään ilmaston lämpenemistä. Se tarjoaa ruokaa, lääkkeitä ja tärkeitä luonnonvaroja, kuten puuta ja paperia. Vastuullinen metsätalous varmistaa, että metsät voivat tarjota näitä etuja myös pitkällä aikavälillä. FSC®:ään osallistuvat haluavat osallistua tähän vapaaehtoisesti.

Glimakra of Sweden AB:lla on kiellettyä puuta koskeva käytäntö:

FSC®:n periaatteiden mukaan Glimakra of Sweden ei saa käydä kauppaa tai käsitellä puuta, joka on lueteltu Uhanalaisten luonnonvaraisten eläimistön ja kasviston kansainvälistä kauppaa koskevassa yleissopimuksessa (“Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora”).

Meidän sertifikaatit

Read more about CITES »

Read more about FSC® »

Shopping Cart
Scroll to Top

Tarvitsetko inspiraatiota?

Seuraa meitä Instagramissa saadaksesi inspiraatiota siitä, miten voit käyttää tuotteitamme kotonasi.